Ultrazvučni pregledi • - UZ abdomena
  Omogućava detaljan prikaz organa tako što se koristi priroda ultrazvučnih talasa visokih frekvencija, koji se odbijaju od organa i tkiva u stomaku i tako kreiraju njihovu sliku na ekranu. Ultrazvukom se može sagledati oblik, veličina, pokretljivost, prokrvljenost i sve promene u tkivu organa. Tako dobijamo mnoštvo informacija o funkcionisanju organi i možemo da postavimo dijagnozu ili izrazimo sumnju u pojavu oboljenja za koja je potrebna dodatna dijagnostika. Pregled je bezbolan i u potpunosti bezbedan. Može se ponavljati neograničen broj puta.
 • - UZ mokraćne bešike, prostate, bubrega
  Ultrazvučnim pregledom bubrega i uro trakta, podrazumeva snimanje: parenhima bubrega (veličina, morfologija,prisustvo zastojnih promena u oticanju mokraće, prisustvo cista, kamena, tumora, malformacija) a zatim uro trakta koji počinje od uretera sve do mokraćne bešike a kod muškarca i prostate.
 • - UZ vrata i štitaste žlezde
  Ultrazvučnim pregledom vrata dobija se uvid u stanje štitaste žlezde, paratireoidnih žlezdi i limfnih žlezdi regija vrata (meka tkiva vrata).
 • - UZ dojke
  Ultrazvučni pregled dojki i pazušnih regija je neinvazivna  dijagnostička procedura koja uz pomoć ultrazvučnih talasa daje podatke o  građi (strukturi) dojke i struktura u pazušnoj jami.
 • - UZ mekih tkiva
  Ultrazvuk mekih tkiva je ultrazvučni pregled mišića, tetiva, obris kostiju.
 • - Color doppler
  Color doppler krvnih sudova gornjih ekstremiteta, vrata, donjih ekstremiteta predstavlja neinvazinu, neškodljivu i bezbolnu  ultrazvučnu metodu, koja primenom Dopler-ovog efekta na precizan način  ispituje stanje arterijskih i venskih krvnih sudova vrata i protok krvi u  njima. Primenjuje se u cilju ispitivanja protoka krvi, izgleda zida krvnih sudova i drugih karakteristika krvnih sudova, kao kod bolesnika sa sumnjom na suženje (stenozu), začepljenje (okluziju) ili proširenje (aneurizmu) krvnih sudova.